Jag har glömt mitt lösenord för min bärbara dator, hur kommer jag in i det?

Hur kan jag återställa lösenordet utan återställningsskiva? Jag laddade om Windows 10 på min dator och inloggningslösenordet återställdes, och jag kan inte logga in. Jag har ingen diskett för återställning av lösenord heller. Hur kommer jag åt min datorfil?

Det är ingen stor nyhet att människor idag använder starka, säkra lösenord för att kryptera sina datorer och bärbara datorer för att skydda dem från främlingar, men på grund av deras försumlighet hamnar de i problem och börjar beklaga. Jag har glömt lösenordet till min bärbara dator '. Dessutom, om du regelbundet fortsätter att ändra ditt lösenord, är chansen stor att du blir förvirrad och glömmer lösenordet till din dator. Bara slappna av, vi har utvägar för dig.

Del 1. Hur man kringgår lösenordet för laptop om du har glömt det

Om du har glömt ditt lösenord har du flera alternativ för att komma åt din bärbara dator. Att glömma lösenordet för din bärbara dator kommer alltid att vara ett ointressant ögonblick eftersom utan det korrekta lösenordet kommer du inte ens att kunna komma åt din dator och därför kommer alla data och dokument från din dator att vara otillgängliga. Om du har en diskett för återställning av lösenord på din bärbara dator kommer det inte att vara svårt att ändra lösenordet på din dator, men de flesta bryr sig inte ens om att skapa en förrän de blir överväldigade av en sådan situation.

Så du har tappat bort lösenordet för din bärbara dator, kommer inte ihåg det och behöver desperat få tillgång till alla dina dokument? Oroa dig inte, vi kommer att visa dig de olika metoderna för att återställa, ändra, ta bort, låsa upp eller återställa lösenordet för den bärbara datorn när du har glömt det.

Lösningar för bärbara datorer med Windows 8/8.1/10:

Metod 1: Återställ glömt lösenord för laptop med Microsoft-konto

  • Skriv namnet på ditt Microsoft-konto på inloggningsskärmen. Om det finns många konton på datorn, välj det du vill återställa.
  • Välj "Jag har glömt mitt lösenord" under lösenordstextrutan.
  • På skärmen "Hämta ditt konto" anger du tecknen som visas i rutan nedan och väljer Nästa.
  • På skärmen "Verifiera din identitet" väljer du att få din säkerhetskod som e-post eller textmeddelande. Om du väljer text anger du de fyra sista siffrorna i ditt telefonnummer och väljer "Skicka kod".
  • När du får koden som text eller e-post på en annan enhet anger du den och väljer Nästa.
  • På skärmen "Återställ ditt lösenord" skapar du ett nytt lösenord och väljer Nästa. Detta ställer in ditt nya lösenord. Välj Nästa igen för att återgå till inloggningsskärmen.
  • Logga in med ditt nya Microsoft-lösenord.

Metod 2: Återställ lösenordet för den bärbara datorn med pinkoden

Om du har glömt ditt lösenord på ditt lokala konto men kom ihåg PIN-koden.

Logga in på Windows 10 med din PIN-kod och ändra sedan ditt lösenord på ett av två sätt. Med båda metoderna kan du ändra Windows 10-lösenordet utan att behöva ange ditt gamla lösenord.

Lösning 1: med en kommandotolk

Steg 1: Öppna en kommandotolk som admin.

Steg 2: Ange nettoanvändare <användarnamn> <lösenord> och tryck på Enter. Obs: ersätt <användarnamn> med ditt användarnamn och ersätt <lösenord> med ditt nya lösenord.

Lösning 2: med användare och lokala grupper

Steg 1. Öppna lokala användare och grupper.

Steg 2. Klicka på mappen "Användare" för att se alla användare, högerklicka på användaren vars lösenord du har glömt och välj "Ange lösenord".

Steg 3. Klicka på Fortsätt och ange ett nytt lösenord för användaren.

Om du har glömt ditt lösenord för ett Microsoft-konto, men kom ihåg PIN-koden

Om du använder ett Microsoft-konto och har glömt lösenordet, men fortfarande kommer ihåg PIN-koden, måste du återställa ditt lösenord online på Microsofts webbplats.

Steg 1. Logga in på Windows 10 med PIN-koden.

Steg 2. Öppna webbläsaren och gå sedan till https://account.live.com/password/reset och följ skärmen för att återställa lösenordet för ditt Microsoft-konto.

Om ovanstående metoder av någon anledning inte fungerar för dig, logga in på Windows 10 med din PIN-kod och försök sedan använda PassFab 4WinKey för att återställa ditt lösenord.

Lösningar för alla bärbara Windows-datorer:

I den här delen vill vi dela med oss av olika effektiva metoder för att återställa Windows laptop-lösenord om du har glömt det.

Metod 1: Lås upp glömt lösenord för laptop med kommando i säkert läge

Jag har glömt mitt lösenord för laptop, du kan prova felsäkert läge för att låsa upp det.

Steg 1: Starta din dator. Medan datorn startar, tryck på "F8". Du kommer då att se skärmen Avancerade startalternativ.

Steg 2: Sök efter "Safe Mode" och tryck på "Enter". Då startar din dator i säkert läge.

Steg 3: Klicka sedan på "Administratör"-kontot på Windows-inloggningsskärmen.

Steg 4: När du har gått in i systemet klickar du på "Start" och öppnar "Kontrollpanelen" för att ändra lösenordet för ditt andra konto eller använd kommandotolken med kommandot "net users".

Metod 2: Gå runt det glömda lösenordet för den bärbara datorn med administratören till höger

När du installerar Windows skapar Windows automatiskt ett "Administratör"-konto och ställer in lösenordet som tomt. Detta kallas standardadministratörskontot. Så vad händer om du har glömt Windows-lösenordet? Du kan försöka få hjälp från detta administratörskonto.

Här är de detaljerade stegen:

Steg 1: Starta din bärbara dator. När välkomstskärmen / Windows välkomstskärm visas, tryck på Ctrl + Alt + Delete-tangenterna två gånger.

Steg 2: I "Klassiskt inloggningsområde" skriv "Administratör" i Användarnamn och ange ditt lösenord om du någonsin ställt in ett. Efter detta loggar du in på Windows.

Steg 3: Återställ lösenordet för ditt konto via "Kontrollpanelen -> Användarkonton."

Metod 3: Återställ glömt lösenord för laptop med lösenordsåterställningsskiva

"Jag har glömt inloggningslösenordet för min bärbara dator" kan vara tanken som stör dig. Försök att återställa lösenordet för den bärbara datorn med återställningsskivan:

Steg 1: Starta din bärbara dator.

Steg 2: Sätt i din återställningsskiva. När du har angett ett lösenord kommer du att bli påmind om att användarnamnet eller lösenordet är felaktigt och du måste klicka på OK för att fortsätta.

Steg 3: Klicka på "Återställ lösenord" och följ sedan stegen för att ställa in ett nytt lösenord för din bärbara dator.

Metod 4: Knäck lösenordet för den bortglömda bärbara datorn med Chnt-pw

Chnt-pw är ett gratis Linux-verktyg som kan användas för att återställa lösenordet för Windows-användarkontot. Du måste köra den från en Linux Live CD. Så här återställer du Windows 7-lösenordet genom att köra Chnt-pw från Ubuntus startbara media:

  • Ta en kopia av Ubuntu ISO-bilden från den officiella webbplatsen. Bränn den på ett USB-minne med ISO2Disc.
  • Starta din dator med denna USB-startdiskett.
  • Starta ett terminalfönster och kör följande kommando för att installera Chnt-pw: sudo apt-get installera chntpw
  • Öppna alla partitioner för att hitta disken som innehåller Windows-installationen. Skriv ner disk-ID:t i Nautilus namnlist. I mitt fall är detta enhets-ID 200A8DA20A8D7616. Detta ID kan skilja sig åt i ditt fall. Ändra det därefter i nästa uppgift.
  • Typ cd / media / 200A8DA20A8D7616 och tryck på Enter.
  • Inmatning cd Windows / System32 / config / och tryck på Enter.
  • Typ sudo chntpw SAM och tryck på Enter.
  • Nu kommer du att få en meny med alla användare av systemet. Standardvärdet är Administratör. Skriv 1 och tryck på Enter för att rensa användarlösenordet.

Del 2. Ta bort glömt lösenord för bärbar dator med PassFab 4WinKey

Alla metoder som nämnts tidigare kräver att du kör några Linux- eller DOS-kommandon eller går igenom olika verifieringar. Om du är nybörjare eller vill bli mer produktiv, då PassFab 4WinKey är det bästa valet. Det är en så enkel programvara som har förmågan att kringgå eller återställa ditt Windows-lösenord för bärbara datorer på snabbast möjliga tid.

Steg för att ta bort glömt lösenord för laptop med PassFab 4WinKey

Steg 1. Ladda ner och installera PassFab 4WinKey på din tillgängliga dator.

Steg 2. Starta denna programvara. Sätt i en USB/CD/DVD och klicka på Bränn-knappen för att skapa en startbar disk för lösenordsåterställning.

Steg 3. Efter lyckad bränning, sätt in skivan i din låsta dator och tryck på F12 (eller andra tangenter) för att ange BIOS-inställningar. Aktivera din dator att starta från din skiva. Spara sedan och avsluta BIOS-menyn.

Steg 4. Efter att programmet har startats, välj Windows-systemet och klicka på "Nästa" för att välja "Ta bort kontolösenord".

Steg 5. Detta program kommer att ta bort ditt valda konto och ta bort glömt lösenord för laptop omedelbart. Starta om din dator så kommer du att kunna logga in med nytt lösenord eller utan att skriva ett lösenord!

Här är ett exempel på en videoguide om hur du använder PassFab 4WinKey:

Ytterligare tips

Det är bäst att skapa en disk för lösenordsåterställning eller flera administratörer för en bärbar dator. Du kanske frågar "Jag kan inte komma in på min bärbara dator har glömt lösenordet", du kan förmodligen återställa det glömda lösenordet för den bärbara datorn med en annan administratör eller lösenordsåterställningsskiva.

Sammanfattning

Efter att ha läst den här artikeln vet du redan att det är mycket svårt för nybörjare att återställa lösenordet för den bärbara datorn med ett administratörskonto och från säkert läge. Så jag rekommenderar starkt att du använder PassFab 4WinKey, den bästa Windows lösenordsåterställningsverktyg , för att återställa lösenord för laptop eftersom det är så enkelt att du inte ens skulle behöva en guide för att använda det. Dessutom är det extremt snabbt så jag skulle rekommendera det till expertanvändare också så att de kan bli mer produktiva.

Uppdaterad på / Postat av Shirley Howard till Amp artiklar / Följ @ Shirley Howard